Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Konkursie na międzynarodowe projekty dotyczące żywności i jej wpływu na życie człowieka | Dział Projektów

Konkursie na międzynarodowe projekty dotyczące żywności i jej wpływu na życie człowieka

Szkolenie dla: 
Termin: 
Od 10.03.2023 do 21.04.2023

Szanowni Państwo,

Narodowe Centrum Nauki oraz sieć EU Joint Programming Initiative „A Healthy Diet for a Healthy Life” (JPI HDHL) otworzyły nabór wniosków w konkursie na międzynarodowe projekty badawcze, których celem jest lepsze zrozumienie wpływu żywności na zdrowie, a następnie przełożenie zdobytej wiedzy na programy, produkty, narzędzia i usługi umożliwiające społeczeństwu prowadzenie zdrowego stylu życia. Temat konkursu brzmi: „New food resources and technologies to improve public health and food security” (FOODRETEC)”.

O finansowanie mogą się starać konsorcja międzynarodowe złożone z co najmniej trzech i nie więcej niż sześciu zespołów badawczych pochodzących z co najmniej trzech różnych krajów biorących udział w konkursie. Kierownik polskiego zespołu musi posiadać co najmniej stopień naukowy doktora.

Kraje uczestniczące w konkursie: Austria, Francja, Irlandia, Norwegia, Polska, Rumunia.

Harmonogram składania wniosków:

- pełne wnioski wspólne do 21 kwietnia 2023 r. do godz. 15.00 (CET) w elektronicznym systemie składania wniosków sieci JPI HDHL;

- wnioski krajowe do 28 kwietnia 2023 r. w systemie OSF.

Szczegółowe informacje: TUTAJ

 

Osoby zainteresowane zapraszamy do kontaktu:

Katarzyna Paczkowska, katarzyna.paczkowska@up.poznan.pl,  tel. 61 846 6770